Uzay Kampı Gezisi

Եշիլգիւղի Հայոց Վարժարանի Ե. եւ Զ. դասարաններու խումբ մը աշակերտներ 5-7 Փետրուար 2020 թուականներու միջեւ մասնակցեցան Զմիւռնիոյ Տիեզերական Ճամբարին « Ճամբորդութիւն Դէպի Հրատ (Mars)» թէմայով գիտական յայտագրին: Աշակերտները փորձելով եւ ապրելով սորվեցան ու ծանօթացան զանազան զործիքներու եւ ձեւացումներու:

Վարժարանիս սաները ճամբարի ընթացքին մասնակցեցան «Թռիչքի Փորձեր, Անջրպետի Կեանք, Անջրպետի Զգեստներու Ճանաչում, Առանց Հողի Երկրագործութիւն (Hidroponik), Հրատի Ցուցահանդէս, Բազմառանցք Ձեւացում, Զերօ Ձգողական Ուժի Պատ, 1/6 Ձգողական Ոյժ, Երկնային Ատլաս, Մոլորակացոյց» ի նման զանազան գործունէութիւններու: Աշակերտները մաս կազմեցին նաեւ խմբային աշխատութիւններու, որոնք օժանդակ եղան իրենց անհատական ​​զարգացման, ի մասնաւորի ժամանակը կառավարելու եւ առաջնորդներ հանդիսանալու ուղղութեամբ:

5-7 Şubat 2020 tarihinde okulumuzun 5. ve 6. sınıf öğrencileri İzmir Uzay Kampı “Mars’a Seyahat” eğitim programına katıldılar. Öğrencilerimiz uzay bilimleri ve teknoloji alanında beş duyu eğitimi veren Uzay Kampı Türkiye’de çeşitli eğitim araçları ve simülasyon çalışmaları ile pozitif bilimlerin temelini oluşturan kavramları sadece görerek değil aynı anda yaşayarak öğrendiler.

Öğrencilerimiz kamp süresince, Uçuş Görevi Eğitimi, Uzayda Yaşam, Uzay Giysilerini Tanıma, Uzayda Topraksız Tarım (Hidroponik), Mars İnteraktif Sergisi Turu, Çok Eksenli Simulatör, Sıfır Yerçekimi Duvarı, 1/6 Yerçekimi, Gök Atlası, Planetaryum gibi keyifle katıldıkları etkinliklerin sunumlarını gerçekleştirdiler. Bunların yanı sıra takım çalışması, zaman yönetimi ve liderlik gibi alanlarda bireysel olarak gelişmelerini de desteklediler.

Uzay Kampı Gezisi