3. Sınıf İhtiyaç Listesi

2020-20201 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI

3.SINIF İHTİYAÇ LİSTESİ

MATEMATİK :1 adet 3 ortalı kareli harita metod defteri

1 adet 1 ortalı kareli harita metod defteri (Geometri )

HAYAT BİLGİSİ: 1 adet 1 ortalı çizgili harita metod defteri

ERMENİCE: 1 adet 4 ortalı çizgili harita metod defteri

TÜRKÇE : Tek ortalı, dikine kırmızı çizgisi olan 60-80 sayfalık büyük boy çizgili defter,
                  Küçük boy 60-80 sayfalık çizgili defter,
                  Türkçe sözlük,
                  12'li kuru boya kalemi,
                  Kırmızı kalem,
                  Çıt çıtlı  zarf dosya.

Görsel Sanatlar

1.     Resim defteri 35x25 cm. (boyarken yırtılıp kıvrılmaması için sayfaları ince olmasın)

2.     Fon kartonu 35x50 cm. içinde gağant ve zadik renkleri bulunan 10’lu paket veya tek tek olabilir.(ince olmamasına dikkat ediniz)

3.     Resim kalemi “B” dereceli x 2 adet (daha koyu olmasın, yanlış çizdiklerinde silemiyorlar)

4.     Siyah gazlı kalem x 2 adet

5.     Yağlı pastel boya 12’li (sağlık ve performans fabercastell, bic, monami, pritt markalarından biri olabilir)

6.     Suluboya 12’li (sağlık ve performans fabercastell, bic, monami, pritt markalarından biri olabilir)

7.     Suluboya fırçası 4 / 8 / 12 numara x 1’er adet

8.     Suluboya çalışması için EVDE BULUNAN uygun PLASTİK su kabı

9.     Kendinden yapışkanlı sim x 1 paket (toz sim olmaması önemli, mutlaka yapışkanlı olsun)

10.   Atık malzemeler (süslemeler için kağıda yapıştırılarak kullanılabilecek, eski düğme, minik kumaş / dantel / kurdele v.s.  parçaları, minik objeler, pullar… v.s.

11.   Ortaboy sıvı şeffaf plastik şişede satılan soğuk silikon (kırtasiye veya hobi mağzalarından temin edilebilir NALBURDA SATILANLAR ÇOCUK SAĞLIĞINA UYGUN DEĞİLDİR)

YUKARIDA SIRALANAN MALZEMELER EVİNİZDE MEVCUTSA, KULLANILMIŞ ve MARKASI, ADEDİ FARKLI  DAHİ OLSALAR LÜTFEN YENİ ALMAYIN. SADECE DEFTERİN KALIN KAĞITLI OLMASI ÖNEMLİ.

ÖĞRENCİLERİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SAĞLIK DURUMU AÇISINDAN MALZEMELERİNİ TANIYABİLMELERİ VE KENDİ MALZEMELERİNİ KULLANABİLMELERİ İÇİN, MALZEMELERİN HER BİRİNİN  ÜZERİNDE LÜTFEN İSİM VEYA İŞARET BULUNMASI ÖENMLİDİR.

Makas, silgi, yapıştırıcı v.s. gibi malzemeleri her öğrenci kendi sınıf malzemeleri ile ortak kullanılacaktır.

İhtiyaç duyulan durumlarda önceden bildirilerek malzeme ilavesi olabilir.

GENEL İHTİYAÇLAR

·       2 adet büyük boy prit

·       1 paket duvar sakızı

·       1 paket fon kartonu

·       3 adet arzu edilen renkte büyük boy karton

·       1 kutu kuru boya

·       1 adet küçük makas

Genel ihtiyaç listesi resim dersi ihtiyaç listesi ile ortak değildir . Sınıf öğretmeninin talebidir bilginize .

ÖNEMLİ NOT :

1.     Geçen senelerden elinizde bulunan simetri aynası ,onluk taban blokları ve geometri tahtası bu yıl da kullanılacaktır .Eksiği olan öğrencilerimizin tamamlaması rica olunur .

2.     Günlük ödev takibi için çantamızda sürekli bulundurulacak a4 boyutunda çıt çıt dosya .

3.     Ödev takip defteri (tercihen orta boy ve yandan lastikli )

4.     Ders defteri olarak kullanacağımız harita metod defterlerinin spiralli/ yanı telli  olmaması gerekmektedir .

5.     Tüm defterlerin kaplanması ve etiketlenmesi gerekmektedir .

İNGİLİZCE DERSİ İHTİYAÇ LİSTESİ AYRI EKTEDİR.

3. Sınıf İhtiyaç Listesi